Cases

We zijn trots op ons werk en daarom delen we graag enkele klantcases. Benieuwd naar meer referenties? Vraag het ons gerust.

Persluchtvoorziening voor industrieterrein Chemelot

Onze klant, een utiliteitsbedrijf voor industriecomplex Chemelot, heeft een grote verantwoordelijkheid: het gehele terrein voorzien van perslucht. We hebben het dan over bijna 60 ton pers- en meetlucht per uur. Na de zoveelste storing van de persluchtinstallatie t.b.v. meetlucht, werd het tijd voor een langdurige, betrouwbare oplossing.

Een familiebedrijf met een missie

Quartzline is een familiebedrijf dat al sinds 1976 is gespecialiseerd in kunststof vloeren. Door te investeren in technologie en bedrijfsefficiency staan de Quartzline producten nu bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Door de toename in het persluchtgebruik, is aan Luitec gevraagd een persluchtinstallatie te plaatsen die naast betrouwbaar en energie-efficiënt, ook kostentechnisch gunstig is.

Meer persluchtcapaciteit, minder energie

Van Ter Horst Groep, een metaalbewerker gevestigd in Varsseveld, kregen we het verzoek om een persluchtinstallatie aan te bieden. Op het eerste oog geen bijzondere vraag. Wij zouden Luitec niet zijn, als we niet keken naar de meest voordelige oplossing.

Weer leven in de brouwerij

Onze klant, een van de grootste brouwerijen in Nederland, had uitdagingen met hun pomp waar filterwater met 10% schelpdeeltjes doorheen stroomt. ‘’Drank maakt meer kapot dan je lief is’’, kunnen we hier letterlijk nemen. Na de zoveelste membraanbreuk, die zorgde voor werkonderbrekingen en hogere arbeidskosten, zocht de brouwerij een langdurige oplossing.

Van een tijdelijke naar een structurele oplossing in persluchtvoorziening

Voor onze klant Luiten Food te Stompwijk, een importeur en distributeur van wild en gevogelte, is Luitec al jaren actief op het gebied van persluchtvoorziening. Door de grote groei van de productie, is gebleken dat de compressorconfiguratie niet meer paste bij de werkelijke persluchtafname. Na het tijdelijk inzetten van een extra compressor uit onze verhuurvloot, is het bedrijf toe aan een structurele oplossing.

Een lokale samenwerking in Alphen aan den Rijn

Sinds de opening van hun eerste winkel in 1967 groeit onze klant Zeeman, de welbekende textielgigant, nationaal en internationaal. Met een uitbreiding van hun expeditiecentrum stijgt ook de vraag naar perslucht. Daar Zeeman geworteld is in Alphen aan den Rijn, kwam Luitec ditmaal letterlijk om de hoek kijken om de persluchtvoorziening klaar te maken voor de toekomst.

Samenwerken in de voedselrevolutie

Zoals een goede ondernemer betaamd heeft The New Plant zijn vraagstuk omtrent perslucht weggelegd bij meerdere partijen op basis van expertise en eigen netwerk. Ze kwamen al snel uit op Luitec en KS Perslucht.

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto