Klantcase: Weer leven in de brouwerij

Onze klant, een van de grootste brouwerijen in Nederland, had uitdagingen met hun pomp waar filterwater met 10% schelpdeeltjes doorheen stroomt. ‘’Drank maakt meer kapot dan je lief is’’, kunnen we hier letterlijk nemen. Na de zoveelste membraanbreuk, die zorgde voor werkonderbrekingen en hogere arbeidskosten, zocht de brouwerij een langdurige oplossing.

Een nieuwe pomp op de proef stellen

Het onderhoudsvriendelijke concept van Yamada sprak onze klant aan. Na een bedrijfsbezoek samen met Yamada, heeft de klant een testpomp besteld om de prestaties daadwerkelijk te kunnen zien.

De betreffende applicatie was een filterpers, waarbij de pomp liep met een 15 minuten interval gedurende 7 minuten, om de filterpers te vullen en geconfronteerd met 5,6 bar tegendruk. Het afvalwater met de schelpdeeltjes wordt door de filterplaten heen gepompt, waarna het water eruit wordt geperst. Een droge ‘’koek’’ blijft achter die wordt afgevoerd. Het systeem draaide doordeweeks 24 uur.

 

Driemaal is scheepsrecht

In eerste instantie hebben we een standaard Yamada pomp geplaatst, model NDP-50BFC. Deze leek probleemloos te werken, tot er na 4 dagen een lekkage werd gemeld. Samen met Yamada hebben we de pomp geïnspecteerd en ontdekten dat de steunschijven verbogen waren, waardoor er een lekkage is gaan ontstaan.
De steunschijven hebben we vervangen door rvs-schijven. Deze oplossing werkte goed tot er 4 maanden later weer een lekkage werd gemeld. Opnieuw vonden we dat de steunschijven waren gebogen, hoewel ditmaal nauwelijks. Yamada heeft voor deze uitdaging een versterkte rvs-steunschijf gemaakt om de pomp te versterken.

 

Hans van den Berg

Hans van den Berg

Technisch Manager

’’De laatste gemodificeerde Yamada membraanpomp draait inmiddels al meer dan een half jaar zonder revisie.’’

Het proces tijdens het comprimeren van het filter bij gesloten luchttoevoer veroorzaakte een onbalans in de pomp. De volledige druk van de media duwde naar de ene kant van de membranen, terwijl de andere kant zonder enige druk werk gelaten. Dit leidde tot spanning op de steunschijven.

 

Ieder probleem heeft een oplossing

Inmiddels kunnen we stellen dat de versterkte rvs-steunschijf zijn werk doet. Met de flexibiliteit van Yamada hebben we de pomp kunnen modificeren naar de wens van de klant. We zijn blij dat we een alternatief konden aanbieden met een hogere bedrijfszekerheid.

Op zoek naar een oplossing voor uw installatie? Neem contact met ons op en laat u informeren over de mogelijkheden.

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto