Klantcase: Meer persluchtcapaciteit, minder energie

Van Ter Horst Groep, een metaalbewerker gevestigd in Varsseveld, kregen we het verzoek om een persluchtinstallatie aan te bieden. Op het eerste oog geen bijzondere vraag. Wij zouden Luitec niet zijn, als we niet keken naar de meest voordelige oplossing.

Configureren onder voorwaarden

Belangrijke voorwaarden waaraan de installatie moest voldoen was de redundantie van de perslucht ten behoeve van de werkplaats. Daarnaast moest er ook voldoende capaciteit aanwezig zijn om de dubbele spuithal aan te sturen. De volgende configuratie hebben we aangeboden bestaat uit:

  • 2x Kaeser ASD60T
  • 1x Kaeser F110KE filter
  • 2x luchtvat 900ltr met condensdrain
  • 1x Airsaver

 

Hoge prestaties, laag energieverbruik

Energie besparen is geld besparen. Daarom hebben wij gekozen voor de meest energiezuinige compressoren door de toepassing van IE4-motoren. Deze hebben de hoogste efficiëntieklasse. Mooie bijkomstigheid: de hoge efficiëntieklasse maakt het mogelijk gebruik te maken van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Andere bijkomende voordelen van de voorgestelde configuratie:

  • het Sigma schroefblok zorgt voor meer capaciteit in verhouding tot het energieverbruik
  • voorzien van een aangebouwde droger met rolzuiger-koelcompressor met uitschakelfunctie voor extra energiebesparing
  • Sigma Control 2 met uitgebreide besturingsopties door de toepassing van een KE filter met automatische drain wordt optimale bescherming tegen vervuiling van de luchtverbruikers gerealiseerd
  • de Airsaver, een automatische bestuurde klep die op tijd ingesteld wordt, zorgt dat onnodige draaiuren voorkomen worden

Een voordelig resultaat

Het resultaat: een lager energiegebruik en een capaciteitstoename verpakt in een Kaeser-configuratie. De installatie is in 2 dagen tijd naar tevreden van de klant opgeleverd.

Guido Wensink

Guido Wensink

Ter Horst Group

’’Wij zijn zeer tevreden met het werk dat Luitec heeft geleverd.’’

Natuurlijk wordt de installatie ook opgenomen in ons onderhoudssysteem, waardoor bedrijfszekerheid gegarandeerd blijft.

 

Ontdek welke oplossing bij uw situatie past

Elke persluchttoepassing is uniek en vraagt om een eigen oplossing. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto