Klantcase: Persluchtvoorziening voor industrieterrein Chemelot

Onze klant, een utiliteitsbedrijf voor industriecomplex Chemelot, heeft een grote verantwoordelijkheid: het gehele terrein voorzien van perslucht. We hebben het dan over bijna 60 ton pers- en meetlucht per uur. Na de zoveelste storing van de persluchtinstallatie t.b.v. meetlucht, werd het tijd voor een langdurige, betrouwbare oplossing.

Een goed begin is het halve werk

Het contact met de klant was snel gelegd door de link met ons zusterbedrijf Startflow die reeds leverancier is van o.a. Gemü afsluiters. Na intensief overleg hebben we de storingen aan de compressorinstallatie verholpen. Het gaat immers om een essentiële installatie die de aansturing van het proceswater verzorgd.

Aanvullend hebben we ook het periodiek onderhoud gedaan om de installatie zo goed mogelijk te laten functioneren. Als onderdeel van een structurele oplossing hebben wij, in samenwerking met de klant, een nieuw voorstel gemaakt.

 

 

Voor iedere uitdaging een betrouwbare oplossing

Het realiseren van een betrouwbare installatie, volledige redundantie en de mogelijkheid voor de juiste bewaking op afstand waren de belangrijkste vereisten. Om tijdens vervanging van de installatie ook gegarandeerd perslucht te kunnen leveren, hebben we een redundante noodluchtinstallatie verwerkt in het voorstel. De noodluchtinstallatie bestond uit 2 Kaeser Mobilair M50E compressoren. Mobiele elektrische schroefcompressoren met mogelijkheid tot monitoring op afstand.

 

Hans van den Berg

Hans van den Berg

Technisch Manager

’’De noodluchtinstallatie heeft een week stand-by gestaan. De klant wilde geen enkel risico lopen op persluchtstilstand en volledig verzekerd zijn van een gegarandeerde werking.’’

Van plan naar actie

De nieuwe configuratie bestaat uit 2 Kaeser SK25 schroefcompressoren met Sigma Control 2 besturing en communicatiesoftware naar het monitoringsysteem van de klant. De reeds aanwezige dubbel uitgevoerde adsorptiedrogers zijn hierin opgenomen.
De hele configuratie wordt aangestuurd door een Kaeser Sigma Air Manager 4.0. Een persluchtmanagementsysteem dat zorgt voor een (energie-)efficiënte regeling en uitgebreide monitoring op afstand, waaronder:

  • het analyseren van het persluchttoevoersysteem
  •  het aanpassen van de transportcapaciteit van het compressorstation bij schommelend persluchtgebruik
  •  de optimalisatie van energie-efficiëntie op basis van regel- en schakelverliezen en drukflexibiliteit

Dit maakt het persluchtstation gereed voor Predictive Maintenance.

 

Het resultaat

Inmiddels draait de persluchtinstallatie naar volle tevredenheid van de klant. Mocht er onverhoopt toch een storing ontstaan, dan heeft dat geen invloed op de levering ervan door de redundante opstelling. Natuurlijk is de installatie ook opgenomen in ons onderhoudssysteem, waardoor bedrijfszekerheid gegarandeerd blijft.

Ontdek welke oplossing bij uw situatie past. Elke persluchttoepassing is uniek en vraagt om een eigen oplossing. Wilt u meer weten of heeft u interesse in onze producten en diensten op het gebied van persluchtoplossingen en compressoren? Laat u informeren en neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto