Klantcase: Een lokale samenwerking in Alphen aan den Rijn

Sinds de opening van hun eerste winkel in 1967 groeit onze klant Zeeman, de welbekende textielgigant, nationaal en internationaal. Met een uitbreiding van hun expeditiecentrum stijgt ook de vraag naar perslucht. Daar Zeeman geworteld is in Alphen aan den Rijn, kwam Luitec ditmaal letterlijk om de hoek kijken om de persluchtvoorziening klaar te maken voor de toekomst.

 

Meedenken met de mogelijkheden

Om te bepalen welke configuratie het meest geschikt is, hebben we in nauw overleg met de kundige, technische afdeling van de klant het volgende in kaart gebracht:

  • het huidige persluchtprofiel
  • de gewenste persluchtkwaliteit
  • de verwachte ontwikkelingen van het bedrijf

Deze gegevens hebben we samengevoegd met het te verwachte luchtverbruik van de nieuw te plaatsen installaties. Hierbij hebben we, naast het opgegeven luchtverbruik van de machineleveranciers, ook gekeken naar de redundantie, gelijktijdigheid en verdere toekomstige groei.

Een configuratie die geknipt is voor zijn werk

De nieuwe configuratie bestaat uit:

  •  2x Kaeser schroefcompressoren, model SK25-8, 15 kW met aangebouwde drogers
  •  1x Verticale persluchtketel, 720 liter inclusief appendages
  •  1x Beko Owamat 12 olie-water afscheider, t.b.v. verantwoord afvoeren condens

De geplaatste compressoren zijn voorzien van ieder een eigen besturing middels de Kaeser Sigma Control 2. Een perslucht-managementsysteem dat zorgt voor een efficiënte regeling en uitgebreide monitoring. Dit systeem controleert een juiste werking en biedt de mogelijkheid om de 2 compressoren samen te laten werken. Hiermee fungeren de compressoren om en om als hoofdcompressor dat zorgt voor een gelijkmatige hoeveelheid draaiuren.

 

Alarm slaan als het nodig is

De aangeboden configuratie verzekert de klant van 100% redundantie over het persluchtverbruik èn over de gewenste luchtkwaliteit. Zo heeft onverwachte uitval door primaire of secundaire omstandigheden geen invloed op de productie. Doordat het productieproces volledig door gaat bij uitval van 1 van de compressoren, bestaat er een kans dat niemand binnen de organisatie dit zal opmerken.
We hebben daarom, op verzoek van de klant, een elektrisch kastje geplaatst die door een optisch waarschuwingslicht aan operators laat zien dat actie noodzakelijk is. Slechts 1 belletje naar onze service afdeling is voldoende voor een verdere afhandeling en oplossing.

 

 

Karel van Stenis

Karel van Stenis

Managing Director

’’De installatie is ook opgenomen in ons onderhoudssysteem, waardoor bedrijfszekerheid gegarandeerd blijft.’’

 

Ontdek welke oplossing bij uw situatie past

Elke persluchttoepassing is uniek en vraagt om een eigen oplossing. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

 

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto