Klantcase: Een familiebedrijf met een missie

Quartzline is een familiebedrijf dat al sinds 1976 is gespecialiseerd in kunststof vloeren. Door te investeren in technologie en bedrijfsefficiency staan de Quartzline producten nu bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Door de toename in het persluchtgebruik, is aan Luitec gevraagd een persluchtinstallatie te plaatsen die naast betrouwbaar en energie-efficiënt, ook kostentechnisch gunstig is.

Een nieuwe procesinstallatie bouwen vraagt aandacht

Bij Quartzline wordt op dit moment hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe procesinstallatie. Dit nieuwe proces vraagt een grotere afname van perslucht. Bij de keuze van een passende persluchtinstallatie waren de volgende voorwaarden belangrijk:

  • het verhogen van de betrouwbaarheid van de installatie
  • rekening houden met de toekomst door de verwachte verhoging persluchtcapaciteit
  • verduurzamen door het beperken van luchtverlies

 

Voor iedere uitdaging een oplossing

Quartzline heeft een prachtige technische ruimte tot zijn beschikking. Uiteraard voorzien van een hoogwaardige vloer, in een nagenoeg afgesloten ruimte. Samen met Quartzline hebben we gekozen voor 3 direct gedreven ASD60 schroefcompressoren 30kw met aangebouwde luchtdroger van Kaeser.

 

Hans van den Berg

Hans van den Berg

Technisch Manager

’’Met de gekozen samenstelling bereiken we redundantie over de compressoren en luchtkwaliteit. Daarnaast zijn de compressoren uitgerust met ie4 motoren, die energetisch zeer voordelig zijn.’’

De installatie wordt aangestuurd door de Sigma Air Manager 4.0. Dit zorgt voor een efficiënte regeling en uitgebreide monitoring op afstand. Door de plaatsing van een Airsaver treedt er geen luchtverlies op tijdens inactieve productie-uren, zoals ’s avonds en in het weekend.

 

Ontdek welke oplossing bij uw situatie past

Elke persluchttoepassing is uniek en vraagt om een eigen oplossing. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto