Klantcase: Samenwerken in de voedselrevolutie

Beyond Meat, toonaangevend producent van plantaardig vlees, heeft in samenwerking met Zandbergen World’s Finest Meat een nieuwe productiefaciliteit in Zoeterwoude geopend: The New Plant. De samenwerking maakt het mogelijk om aan de groeiende Europese vraag naar Beyond Meat producten te kunnen voldoen. Waar de productie uitbreidt, neemt doorgaans ook de vraag naar perslucht toe. Samen met KS Perslucht bereikten we het meest optimale resultaat om The New Plant zorgeloos te laten produceren.

De kracht van samenwerken

Zoals een goede ondernemer betaamd heeft The New Plant zijn vraagstuk omtrent perslucht weggelegd bij meerdere partijen op basis van expertise en eigen netwerk. Ze kwamen al snel uit op Luitec en KS Perslucht.

Daar we beide al actief zijn als onderhoudspartner voor diverse ondernemingen van Zandbergen, is er nog een gemeenschappelijk goed: we zijn Kaeser A-dealer. Toen wij als dealers van elkaar begrepen met dezelfde aanvraag te mogen meedenken hebben we dit transparant bij de klant op tafel gelegd. En zo geschiedde…

 

Hans van den Berg

Hans van den Berg

Technisch Manager

’’Gezamenlijk hebben wij het voorstel gedaan om dit project niet aan te vliegen als concurrenten, maar juist een samenwerking aan te gaan. Twee partijen weten en kunnen altijd meer dan één. Daar stonden alle partijen voor open: een win-win-win situatie.’’

Aandacht voor alle punten

Bij het configureren van de uitbreiding van het persluchtstation hebben we gekeken naar meerdere belangrijke aandachtspunten:

  • gewenste capaciteit en werkdruk
  • gewenste kwaliteit van de perslucht
  • gewenste redundantie
  • gewenste monitoring en bewaking
  • ruimtelijke indeling
  • energetische besparingsmogelijkheden
  • inzet reeds aanwezige station
  • mogelijke toekomstige groei

 

We begonnen met het in kaart brengen van het huidige persluchtverbruikersprofiel door middel van metingen. Aan de hand van deze resultaten konden we goed herleiden vanuit welke standpunten we verdere uitbreiding konden toevoegen aan de installatie. Uiteraard met alle aandachtspunten in het achterhoofd.

Een vernieuwd concept

De nieuwe installatie is opgebouwd uit 4 Kaeser schroefcompressoren van respectievelijk 15 en 18,5kW. Door dit vermogensbereik te verdelen over meerdere compressoren kunnen we het persluchtbereik zo efficiënt mogelijk inregelen. Dit gebeurt automatisch door de geplaatste Sigma Air Manager, voor een zo optimaal mogelijke inzet van de compressoren.

Vanuit de compressoren, die gezien hun toepassing op foodgrade olie draaien, zal de lucht via een ‘natte buffer’ middels koeldroging en juiste filtering naar de adsorptiedroger worden geleid. De adsorptiedroger is reeds beschikbaar uit de bestaande installatie en bleek toereikend voor de toename van gewenste capaciteit.

Als laatste stap, voordat perslucht toetreedt tot het leidingnet, hebben we gekozen voor het plaatsen van twee grote actief kool kolommen om olieresten te minimaliseren.

Van oud naar back-up installatie

Vanaf nieuwbouw waren er reeds twee schroefcompressoren geïnstalleerd van een gerenommeerd merk. Luitec heeft deze installatie in onderhoud als vaste persluchtleverancier. Hoewel de huidige installatie niet meer toereikend was na huidige klantwens, is het zonde om deze componenten van jonge leeftijd zomaar buiten spel te zetten. We hebben dan ook besloten deze componenten, na een aantal aanpassingen, onderdeel te laten blijven van de totaalinstallatie. Deze installatie zal dienen als back-up in geval van calamiteit of werkzaamheden omtrent preventief onderhoud.

 

’’Met andere woorden: alvorens we de nieuwe installatie configureren hebben we zonder grote extra investeringen direct een volledige redundantie gerealiseerd.’’

Ed Schrijver, eigenaar KS Perslucht

 

 

 

Het hogerop zoeken

Met een volle technische ruimte was het vrij snel duidelijk waar de nieuwe persluchtinstallatie geplaatst moest worden: op het dak! We zullen het een beetje nuanceren: weliswaar op het dak van de productiehal, maar wel inpandig. Een prachtige locatie met zeer veel ruimte. Om de robuuste machinerie te kunnen plaatsen hebben we aanpassingen van de fundatie binnen ons netwerk van specialisten laten ontwerpen en fabriceren.

Het rvs leidingwerk is in eigen beheer aangelegd in een team van Luitec en KS Perslucht monteurs. In samenwerking met de klant zijn alle verticale transportbewegingen in één dag uitgevoerd. Door in goed overleg met de klant om hun productieprocessen heen te werken, kon The New Plant altijd blijven produceren.

 

Een oogje in het zeil

Naast sturing met de eerdergenoemde Sigma Air Manager is er ook aandacht voor bewaking. De kwaliteit van de perslucht wordt bewaakt met een Oil Dew Guard. Deze meetsensoren bepalen zeer nauwkeurig of het gewenste vocht- en oliegehalte in de perslucht behaald wordt. Een goede manier om tijdig te kunnen anticiperen indien de kwaliteit van de perslucht niet behaald wordt. Het proces is ook nog eens extra beveiligd met de Kaeser DHS drukhoudklep. Deze klep zal, indien noodzakelijk, het systeem afsluiten van het productieproces.
Al deze monitoring apparatuur kan op afstand worden uitgelezen. Zo houden wij altijd een oogje in het zeil en kunnen de klant op afstand adviseren en assisteren.

 

Waar kunnen we u mee helpen?

Elke persluchttoepassing is uniek en vraagt om een eigen oplossing. Wilt u meer weten of heeft u interesse in onze producten en diensten op het gebied van persluchtoplossingen en compressoren?

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto